ΛΟΓΙΚΗ & ΑΛΗΘΕΙΑ Εφαρμόζοντας αυτές τις δυο ΑΞΙΕΣ στην καθημερινότητα μας μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους γύρο μας.

2020-04-06
 • ΛΟΓΙΚΗ & ΑΛΗΘΕΙΑ Εφαρμόζοντας αυτές τις δυο λέξεις *ΑΞΙΕΣ στην καθημερινότητα μας μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους γύρω μας.

  Όπου η ΛΟΓΙΚΗ περιλαμβάνει μέσα της την ΑΛΗΘΕΙΑ αφού κάθε τι που είναι ΛΟΓΙΚΟ και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ είναι και ΑΛΗΘΙΝΟ

  Όπως και η ΑΛΗΘΕΙΑ περιλαμβάνει μέσα της την ΛΟΓΙΚΗ αφού οτιδήποτε είναι ΑΛΗΘΙΝΟ άρα και υπαρκτό είναι ΛΟΓΙΚΟ και μπορεί να ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ.

  Αν φερόμαστε με λογική και αλήθεια στους γύρω μας το αποτέλεσμα θα είναι ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ.

  Οπότε ΛΟΓΙΚΗ + ΑΛΗΘΕΙΑ = ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

  Αν λοιπόν καταφέρουμε να είμαστε ΔΙΚΑΙΟΙ με τους συνανθρώπους μας αυτόματα σημαίνει ότι τους ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ.

  - ΛΟΓΙΚΗ + ΑΛΗΘΕΙΑ + ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ = ΣΕΒΑΣΜΟΣ

  Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος που ζούμε σήμερα αν υπήρχε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ άρα και ΣΕΒΑΣΜΟΣ μεταξύ των ανθρώπων;;;

  Οι λέξεις ΛΟΓΙΚΗ + ΑΛΗΘΕΙΑ + ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ μπορούν να φέρουν και άλλα αποτελέσματα όπως:

  - ΛΟΓΙΚΗ + ΑΛΗΘΕΙΑ + ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ = ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

  Αν στην καθημερινότητα σου χρησιμοποιείς την ΛΟΓΙΚΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σημαίνει πως αυτό που λες είναι ΑΛΗΘΙΝΟ και μπορείς να το ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ άρα είναι και ΔΙΚΑΙΟ οπότε δεν εγκλωβίζεσαι στις σκέψεις σου, δεν χρειάζεται να προσποίησε για κάτι που δεν είσαι, συνεπώς δεν έχεις κάτι να φοβηθείς ούτε να κρύψεις, και όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να περνάς σε ένα μεγάλο κομμάτι της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ σου !!!

  Ένα άλλο αποτέλεσμα είναι:

  ΛΟΓΙΚΗ + ΑΛΗΘΕΙΑ + ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ + ΣΕΒΑΣΜΟΣ = ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ δεν μπορεί να αγαπάς κάποιον που δεν είναι ΛΟΓΙΚΟΣ, άρα δεν σου λέει και την ΑΛΗΘΕΙΑ, οπότε δεν είναι και ΔΙΚΑΙΟΣ απέναντι σου με αποτέλεσμα όλων αυτών να μην σε ΣΕΒΕΤΑΙ !!

  Τώρα αν ΕΣΥ μετά από όλα αυτά λες ότι τον αγαπάς τότε φτάνεις στο επίπεδο του σκύλου που τον χτυπάς και αυτός ο καημένος είναι πάλι εκεί και σε περιμένει , οπότε αναλογίσου από πού προκύπτει η αγάπη σου προς το πρόσωπο του; Μήπως από εξάρτηση; Από φόβο; Από συμφέρον; Από τα ωραία μάτια; Από τα ωραία μαλλιά; Ή από τα ωραία οπίσθια;

  Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ συνεπώς περιέχει μέσα τον ΣΕΒΑΣΜΟ που θα πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ και από τις ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ και όχι μόνο ΜΕ ΛΟΓΙΑ.

  Δύο είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε για να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε την ΛΟΓΙΚΗ και την ΑΛΗΘΕΙΑ,

  ο ΦΟΒΟΣ και ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ !!!

  Όπως βλέπετε είναι όλα τόσο απλά και βασίζονται μόνο πάνω σε 2 λέξεις ΛΟΓΙΚΗ και ΑΛΗΘΕΙΑ, γι αυτό και επιβάλλεται να αρχίσουμε να τις εφαρμόζουμε στην πράξη αν θέλουμε να αλλάξουμε την ψεύτικη αποστατική εικονική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα !!!
  ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  

  * Αξίες είναι οι ιδιότητες οι οποίες όσο περισσότερο αναδεικνύονται από το άνθρωπο τόσο περισσότερο τον τοποθετούν στην μεσότητα.

  1. ΛΟΓΙΚΗ είναι το μέσον το οποίο οδηγεί στην νόηση η οποία αποδέχεται το ορθόν και τo υπαρκτόν αποκλειστικά μόνο μέσω της αποδεικτικής διεργασίας.

  2. ΑΛΗΘΕΙΑ είναι η έξοδος από την οντολογική λήθη και η ταύτιση της νοητικής λειτουργίας με το υπαρκτό.